skip to Main Content

Voetmassage “Voeten dragen je door het leven”
Jouw voeten dragen je door het leven. Elke dag moeten ze je gewicht dragen en soms een veelvoud daarvan als je aan het werk of aan het sporten bent. Het is gewoon een feit, we besteden in het algemeen veel te weinig aandacht aan onze voeten. Maar vergeet niet: onze voeten zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Voeten vormen onze basis en geven veel informatie over de conditie van ons lichaam. Een voetmassage vermindert spanning, heeft een heilzame werking en verbetert de balans tussen lichaam en geest. Voetmassage is dus een zeer effectieve methode om alle stress van alledag los te laten en weer helemaal tot je zelf te komen.

De voetmassage die ik geef, is erg ontspannend. Simpelweg omdat ik de aandacht en energie vanuit je hoofd naar de voeten verplaats. Voorafgaand aan de massage worden de voeten eerst lekker gereinigd en mag je vervolgens aangekleed plaats nemen op de massagetafel. Indien gewenst, is het ook mogelijk de massage zittend uit te voeren. Een broek/rok waarbij het mogelijk is om de onderbenen en knieën vrij te maken, is aan te raden. Anders is afdekken met een handdoek ook mogelijk. Ik masseer 1 voet tegelijk en hou de andere voet lekker ingepakt in een handdoek om hem warm te houden. Daarna zal ik met gebruik van een massageolie of lotion de voet en het onderbeen gaan masseren.
Ik eindig de voetmassage met enkele zachte strijkbeweging. Na de massage zal ik je voeten afnemen met een warme zachte handdoek.

Positieve effecten van een voetmassage:

  • Vermindert stress en ontspant
  • Stilt pijn
  • Geeft je afweersysteem een boost
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Bevordert de nachtrust
  • Pept je humeur op

Een voetmassage is heel goed te combineren met bijvoorbeeld een ontspannings of hotstone massage. Je zult verrast worden door deze zachte en warme werking. Het is dan als het ware het toetje van de behandeling.

Helaas kan de voetmassage niet gegeven worden als je last hebt van ontstekingen, trombose, schimmel of kalknagels. Dat noemen ze contra-indicaties bij een voetmassage!

Na een voetmassage kan je letterlijk en figuurlijk weer stevig op eigen voeten staan!

Back To Top