skip to Main Content

Ontspanningsmassage

Een massage geven is, de ander een mooi geschenk aanbieden en vooral er zelf intens van genieten. Een massage ontvangen heeft een heilzame werking en verbetert de balans tussen lichaam en geest. Tijdens het masseren ontstaat er een diepe ontspanning, het geeft rust. Bijzonder in het masseren is, het met elkaar in contact zijn. Zowel voor de masseur als degene die gemasseerd wordt. Lichamelijk worden de spieren soepeler en de doorbloeding beter. Geestelijk geeft het nieuwe energie, zorgt het ervoor dat je zin hebt om doelen na te streven en ontstaat er een groter bewustzijn van het lichaam. Met andere woorden, je voelt je beter!

Een ontspanningsmassage is gericht op totale ontspanning en heeft een heilzame werking. Het verbetert de balans tussen lichaam en geest. Tijdens de massage lig je in een heerlijke warme en rustige ruimte op een comfortabele massagetafel. De ruimte is, als je het fijn vindt voorzien van gedimd licht, kaarsen en rustgevende achtergrondmuziek, wat voor extra ontspanning kan zorgen. Een massage moet een fijne ervaring zijn, zeker voor degene die hem ondergaat. Ik zorg van tevoren dat je comfortabel ligt op de massagetafel onder een warme zachte doek en door eventueel gebruik te maken van een enkel / knie rol of een dun kussen voor onder het hoofd.

Voordat ik ga masseren, zal ik altijd eerst contact maken door even mijn handen op bijvoorbeeld de rug te plaatsen, want de eerste aanraking is belangrijk. De massage begint met het inmasseren van het lichaamsdeel met warme olie en nodigt de huid uit om te ontspannen en zorgt ervoor dat je je aandacht op je lichaam richt. Hierdoor zal je geest makkelijker tot rust komen. Tijdens de ontspanningsmassage gebruik ik voornamelijk effleurages (strijkingen) deze wissel ik af met knedingen en fricties. De lichaamsdelen die ik niet masseer houd ik warm onder een zachte doek.

Na de massage mag je even rustig blijven liggen onder het doek. Het is heerlijk dan nog even na te genieten. Zodra je er klaar voor bent ga je rustig zitten en kom je langzaam overeind en mag je je kleding weer aantrekken. Het is belangrijk na de massage veel water te drinken. Het water helpt het lichaam om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Je zult je daardoor nog fitter voelen.

Waarom een massage en wat kan het voor jou doen?
Een massage goed is voor je gezondheid! Ik kan je zeker van harte adviseren, doe het met een bepaalde regelmaat. Een massage doet namelijk zoveel meer!

Een massage:

 • vermindert stress
 • stimuleert het geluksgevoel
 • verhoogt je weerstand
 • stimuleert de doorbloeding
 • verwijdert afvalstoffen
 • verbetert je slaap
 • geeft je energie
 • werkt preventief
 • laat je weer tot jezelf komen
 • maakt je bewuster van je eigen lichaam
 • schouder- of nek klachten verminderen
 • stijve spieren worden soepeler

 

Kortom; door een massage kom je tot jezelf en krijg je weer contact met je lichaam en je geest verruimt. Geef je lichaam wat liefde! De ontspannende massage is hiervoor het perfecte middel.

Aarzel geen moment en geef je over om jezelf gezond te houden!

Back To Top