skip to Main Content

 

Hotstone massage “Brengt je lichaam in Balans”

Hotstone massage is een geweldig intens, diepe warmte massage met warme stenen. Deze massagevorm is een weldaad voor lichaam en geest! De stenen komen uit een verwarmd waterbad (stoneheater) en hebben een temperatuur van ca. 45-50 graden. Na de legging van de hotstones op je lichaam word je verder los gemasseerd met warme stenen, warme olie en mijn warme handen! Door de combinatie van warmte en beweging worden diepere spierlagen bereikt en zorgt dit voor een diepe ontspanning van de spieren. Dit is een massage die moeilijk met woorden uit te leggen is, maar die je een keer ervaren moet hebben!

Hoe geef ik een hotstone massage.

In mijn praktijk maak ik gebruik van verwarmde basaltstenen. Basaltstenen zijn van een hard en ijzerhoudend vulkanische gesteente met hoge dichtheid en komen uit rivierbeddingen of zee en zijn gevormd door de natuur. De stenen verwarm ik in een warm bad en doordat de stenen langzaam de warmte afgeven kan je optimaal genieten van warmte en ontspanning!

Bij een hotstone massage wordt er een dunne doek over je heen gelegd. Vervolgens worden er een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd, bijvoorbeeld de rug. De stenen zullen niet rechtstreeks op de huid gelegd worden. Dit zorgt ervoor dat het contact met de stenen wat milder is. Als de stenen op de rug liggen, masseer ik een ander deel van het lichaam, bijvoorbeeld de benen, met warme olie. Na enige tijd pak ik een tweetal warme stenen en ga met de warme stenen lange en cirkelvormige strijkingen op het been geven. Als het been gemasseerd is, leg ik de dunne doek weer over het been en leg ook hier enkele warme stenen op. Als de stenen te veel afkoelen zal ik deze verwisselen voor twee warme stenen. Na beide benen gemasseerd te hebben, haal ik de stenen rustig van de rug en masseer je rug in met warme olie om die vervolgens te masseren. Zo zal het hele lichaam met hotstones gemasseerd worden.

Waar is het goed voor (effecten en werking)

Door de combinatie van beweging en warmte kan ik dieper in het spierweefsel komen. Daardoor wordt de hotstone massage effectiever. Deze massage helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam en zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf hersteld en meer in balans brengt. Een hotstone massage is heel goed bij spierpijn en spierspanningen. De spieren zullen daardoor nog beter ontspannen en soepeler worden. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, rugklachten, hoofdpijn en bij stress en angstgevoelens. Het is zeker bij deze massage dan ook extra belangrijk om na afloop wat extra water te drinken om het proces van het ontgiften te ondersteunen.

Daarnaast is hotstone massage natuurlijk geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en relaxen…!

Een absolute weldaad voor lichaam en geest!

Back To Top