skip to Main Content

Massage bij Kanker

Kanker is een ingrijpende en slopende ziekte. Deze nare ziekte neemt, zowel lichamelijk als geestelijk bezit van je lichaam en op je leven. Je leven staat letterlijk en figuurlijk op zijn kop en door de behandelingen met chemotherapie, radiotherapie (bestraling) of hormoontherapie staat alles in het tekenen van medisch handelen en alle aandacht voor jouw als mens raakt op de achtergrond. Emotioneel en mentaal verandert er veel en vaak is aanraking alleen nog maar vanuit medisch oogpunt.

Wat is massage bij kanker?

Massage bij kanker is een respectvolle en liefdevolle ontspanningsmassage.  De aanraking is met aandacht, zeer zacht en is te vergelijken met het insmeren van het lichaam met bodylotion en is qua inspanning niet meer belastend dan de dagelijkse activiteiten. Deze zachte aanraking werkt op het parasympathische zenuwstelsel ( zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen). De massage wordt gegeven vanuit een grote zorg voor jou als mens. Bij de massage houd ik altijd rekening met jouw wensen, maar ook zal ik als masseur de massage af stemmen op jouw lichamelijke en geestelijke conditie. Massage kan tijdens elke fase van je ziekteproces gegeven worden. Tijdens de behandelingsfase, na de behandelingsfase en Palliatieve behandeling.

Wat doet massage bij kanker?

Massage bij kanker geeft geen genezing maar kan wel in dit proces waarin u zit voor grote steun zijn. De kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren en nog belangrijker, het kan ervoor zorgen dat klachten als vermoeidheid, misselijkheid, pijn, depressie, angst en slapeloosheid verminderen. Een massage heeft een positief effect en bovenal is het gewoon heerlijk om even te ontspannen.

Mag massage bij kanker?

Veel mensen denken dat masseren bij mensen met kanker niet zou kunnen of mogen. Zonder kennis van deze ziekte is het geven van een massage aan mensen met kanker onverantwoord. Er dient rekening gehouden moeten worden met de verschillende vormen en stadia van kanker. Ik heb de specialisatie training “Massage bij Kanker” voor professionele massagetherapeuten gevolgd bij het Instituut voor Massage bij Kanker. Tijdens de training heb ik een praktijkstage dag gelopen in het MCHaaglanden, locatie Antoniushove in Den Haag. Ik heb kennis van de ziekte, de behandelingen, de bijwerkingen ervan en ben in staat om de massage optimaal aan te passen, waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant.

Waarom zou ik iemand met de ziekte kanker willen masseren? Dat is de vraag die de meeste mensen aan mij vragen.

Als masseur wil ik iets voor mensen met de ziekte kanker betekenen. Alles mag er zijn, bied ik graag een luisterend oor en een liefdevolle aanraking en aandacht. Tijdens de massage wil ik mensen laten ervaren dat ze weer in contact kunnen komen met hun lichaam. Gewoon “even” je weer als mens te mogen voelen.  

De werkwijze:

Voorafgaand aan de massage wordt er een anamneseformulier per mail naar u toegestuurd. Deze dient ingevuld en geretourneerd te worden. Op basis van de gegevens van het formulier kan ik een verantwoord en veilig massageplan opstellen. Na het opstellen van mijn massageplan kunnen we dan vervolgens een afspraak maken voor een massage. Tijdens de eerste afspraak wordt het anamneseformulier doorgesproken en kan indien nodig wat dieper worden ingegaan op bepaalde vragen. Na het doornemen van het anamneseformulier, bespreken we de massageplan en passen het indien nodig aan. Na de massage volgt een nagesprek en zal besproken worden, hoe u de massage hebt ervaren en ontvangen. Vervolgens zal ik na twee á drie dagen,  contact met u opnemen om even door te spreken “hoe afgelopen dagen na de massage gegaan zijn”. Deze evaluatie zal ik in het massageverslag verwerken. 

Waar vindt de massage plaats?

De massage wordt aan huis gegeven. ( zie tarieven )

Wilt u een afspraak maken voor massage bij kanker, stuurt u dan een mail naar: info@massagebyans.nl of neemt u telefonisch contact op. Tel: 06-460 74 000.

Voor meer informatie over “Massage bij Kanker” kunt u terecht bij www.massagebijkanker.nl

Back To Top